0

Arktinen hillakylä

Ranualaisen mielenlaadun ja arktisen luonnon omaleimaisuuden voi hyvin kiteyttää alueelta löydettävään aarteeseen – hillaan. Hillaa löytyy soilta, ja usein sen poimimiseen joutuu näkemään hieman muita marjoja enemmän vaivaa. Tämä soiden kulta palkitsee kuitenkin kerääjänsä, sillä se on yksi arvokkaimmista luonnonmarjoista Suomessa ja sen A- ja C-vitamiinipitoisuudet ylittävät esimerkiksi appelsiinin moninkertaisesti. Hilla kuvaakin hyvin sinnikkyyttä, puhtautta ja laatua, mitkä ovat myös Ranuan kunnan ominaisuuksia.

Arktinen hillakylä -merkki kokoaa Ranuan ympäristön, osaavat yrittäjät ja matkailun hillakulttuurin alle. Merkki korostaa Ranuan rohkeutta erottautua omien vahvuuksiensa alueilla ­­ – puhtaalla luonnolla, luontoarvoilla ja luonnonvaroilla. Arktinen Hillakylä -brändi innostaa myös yhteistyökumppaneita, kuntalaisia ja yrittäjiä luomaan uutta. Merkki on osoitus laadukkaasta tuotteesta, jossa huomioidaan alueen arvot.

Hillakulttuuria matkailija voi kokea muun muassa Hillatorilla. Hillatorilla järjestetään tapahtumia ja muun muassa kesätoripäiviä. Lisäksi Ranualta löytyy hillatuotteita herkuista tekstiileihin ja kauneudenhoitoon.

Rubus Cosmetics on Arktista hillakylä -tunnusta käyttävä ranualainen luonnontuotteita valmistava yritys. Raaka-aineet kerätään käsin Lapin luonnosta, pääosin Ranualta ja valmistetaan valmiiksi tuotteiksi pitkän tuotekehittelyn ja tarkastuksen tuloksena.