0

Tapahtumat

Ranualla tapahtuu

Pienen eläväisen paikkakunnan ainutlaatuisuutta näkee erityisesti erilaisissa tapahtumissa. Kaupunkien sykkeessä voi toisinaan unohtua moikata naapuria, tai kuulumisten päivittämistä varten varataan erikseen kalenterista aikaa. Ei Ranualla. Täällä kyläläiset kokoontuvat yhteen markkinoille, järjestämään kisoja sekä seuroja ja toivottavat vieraat tervetulleeksi joukkoon. Varoituksen sanana kuitenkin; kiireetön kohtaaminen ja iloinen porina saattavat jäädä tavaksi, joten kannattaa varautua juttelemaan tuntemattomien kanssa myös omassa arjessa Ranualla käynnin jälkeen.

Koronarajoitukset ovat vaikuttaneet myös Ranuan tapahtumiin.

Ranuan Matkailuyhdistys ry 30 vuotta 2022

Visit Ranua järjestää juhlavuoden kunniaksi erilaisia tapahtumia. Tulossa on mm toripäivät 13. ja 29.7.2022.

Ohjelmistoa päivitetään kevään aikana.

Japanitalo

Japanitalo – Pieni pala Japania Ranuan Simojärvellä

Japanitalo on auki myös syksystä kesään, mutta tilauksesta. Varaa siis aika vierailulle etukäteen.

Kesän 2023 aukioloajat päivitetään lähempänä ajankohtaa.

Sijainti  Olangontie 20, Simojärvi

Hillatori

Hillatori toimii kesäisin. Hillatori on auki koko viikon, mutta erityisesti keskiviikkoin ja perjantaisin on toripäivät, jotka kokoaa myyjiä ympäri kylän. Keskiviikkoisin on iltatori ja perjantaina päivätori. Ranuan Matkailuyhdistys ry / Visit Ranua järjestää iltatorin 13.7 ja päivätorin 29.7. juhlavuoden teemalla. Näille päiville voit ilmoittautua mukaan myyjäksi tai esittäjäksi info@visitranua.fi

Hillamarkkinat 6. – 7.8.2022

Jo 46 vuoden ajan Ranualla on pidetty elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Hillamarkkinat.

Kaksipäiväiseen markkinatapahtumaan mahtuu monenlaista ohjelmaa lapsille ja aikuisille. Vakiintuneita ohjelmanumeroita ovat Hillatytön ja Marjatohtorin kruunaaminen sekä moottorisahaus- ja puutavaran lastauskilpailut.

Hillojen lisäksi tarjolla on ranualaisia perinneruokia ja ranualaisen käsityötaidon näytteitä. Lisäksi laajan torialueen täyttävät pitkälti toistasataa ulkopaikkakuntalaista torimyyjää, jotka vuodesta toiseen haluavat pystyttää myyntikojunsa nimenomaan Ranuan Hillamarkkinoille.

Paikka: Ranuan Urheilukenttä / Ranuan Peura

Järjestäjä: Lions Club Ranua

Markkinapäällikkö:
Keijo Ruonala
0400 820988
keijo.ruonala@osao.fi

Toripäällikkö/myyntipaikat:
Keijo Pernu
050 3453109