0

Tapahtumat

Ranualla tapahtuu

Pienen eläväisen paikkakunnan ainutlaatuisuutta näkee erityisesti erilaisissa tapahtumissa. Kaupunkien sykkeessä voi toisinaan unohtua moikata naapuria, tai kuulumisten päivittämistä varten varataan erikseen kalenterista aikaa. Ei Ranualla. Täällä kyläläiset kokoontuvat yhteen markkinoille, järjestämään kisoja sekä seuroja ja toivottavat vieraat tervetulleeksi joukkoon. Varoituksen sanana kuitenkin; kiireetön kohtaaminen ja iloinen porina saattavat jäädä tavaksi, joten kannattaa varautua juttelemaan tuntemattomien kanssa myös omassa arjessa Ranualla käynnin jälkeen.

Japanitalo

Japanitalo – Pieni pala Japania Ranuan Simojärvellä

Dialogi – kudottu ja kirjottu silta 2.6.24 saakka.

Suomalais-japanilainen yhteisötaiteen näyttely. Esillä on tekstiilejä ja keramiikkaa.
Teokset on valmistettu kierrätysmateriaaleista Sashiko- ja saorikudontatekniikalla. Teosten teema liittyy myös ympäristönsuojeluun. Matkustaminen eri kulttuureihin ja ympäristöihin avaa uusia kokemuksellisia polkuja, mikä myös on ollut keskeistä japanilaisten ja suomalaisten taiteilijoiden vuoropuhelussa. Lue lisää Japanitalon verkkosivulta www.japanitalo.fi .

Tulevat näyttelyt:

15.6.-30.9.2024 Kalligrafiataiteilija Yamamoto Yukinan teoksia.
15.6. Kalligrafiaperformanssi.

15.6.-30.9.2024 Ningyōno miryoku – Perinteisiä japanilaisia nukkeja.

Sijainti  Olangontie 20, Simojärvi

Hillatori

Hillatori toimii kesäisin. Hillatori on auki koko viikon, mutta pari kertaa viikossa on kesätoripäiviä, jolloin torille kokoontuu myyjiä ympäri kylän.

Hillamarkkinat elokuun ensimmäisenä viikonloppuna

Jo 47 vuoden ajan Ranualla on pidetty elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Hillamarkkinat.

Kaksipäiväiseen markkinatapahtumaan mahtuu monenlaista ohjelmaa lapsille ja aikuisille. Vakiintuneita ohjelmanumeroita ovat Hillatytön ja Marjatohtorin kruunaaminen sekä moottorisahaus- ja puutavaran lastauskilpailut.

Hillojen lisäksi tarjolla on ranualaisia perinneruokia ja ranualaisen käsityötaidon näytteitä. Lisäksi laajan torialueen täyttävät pitkälti toistasataa ulkopaikkakuntalaista torimyyjää, jotka vuodesta toiseen haluavat pystyttää myyntikojunsa nimenomaan Ranuan Hillamarkkinoille.

Paikka: Ranuan Urheilukenttä / Ranuan Peura

Järjestäjä: Lions Club Ranua

Markkinapäällikkö:
Keijo Ruonala
0400 820988
keijo.ruonala@osao.fi

Toripäällikkö/myyntipaikat:
Keijo Pernu
050 3453109