0

Jääkalastusta Sakarin kanssa

Koe unohtumaton jääkalastusretki! Paikallinen kalastaja kalastaa kanssasi. Sakari näyttää sinulle, miten kalastetaan jään alta verkoilla.

25 €/ hlö / 3 h. Säävaraus

Kesto: 3 tuntia.
Ryhmän koko: minimi 4 henkilöä. Tai jos alle 4/ hlö minimimaksu 100e. 
Ajankohta: 1. joulukuuta – 10 huhtikuuta
Varaukset: niemela.sakari@gmail.com
Lisätietoja:
Sakari Niemelä, puh. 040 553 0964 niemela.sakari(a)gmail.com

Simojärven venesafarit

Toukokuusta lokakuuhun välisellä ajalla pääsee nauttimaan Ranuan suurimman järven puhtaista ja luonnonkauniista maisemista kipparin tarinoidessa. Safarilla tarjotaan nokipannukahvit ja tulistelua nuotion ääressä. Kalastusnäytöksessä koet, miten Simojärvellä kalastetaan vetouistellen ja katiskalla. Pimenevien iltojen aikaan voit onnekkaana nähdä revontulten tanssin taivaalla. Venesafari kestää neljä tuntia.
Ryhmän koko:
1 – 4 henkilöä 280 €
5 – 6  henkilöä 420 €
Ajankohta: Kesällä venesafari kesäkuu – lokakuu.
Säävaraus.

Tiedustelut: Kippari Sakari Niemelä, puh. 040 553 0964 niemela.sakari@gmail.com

Simojoen Lohirannan matkailu- ja ohjelmapalvelut


Lähistöllä sijaitsee linnuistaan ja luonnostaan kuuluisa Martimoaavan patikkareitistö. Erinomainen paikka virkistäytymiseen yrityksille, ryhmille tai yksittäiselle matkaajalle aidon luonnon keskellä!

  • Mökki- ja huonemajoitusta
  • Vaunuparkki
  • Ruoka- ja ravintolapalvelut
  • Kalastusluvat
  • Opaspalvelut
  • Kanootti-, kajaakki- ja venevuokraus, kuljetuspalvelu
  • Kalastustarvikkeiden myynti ja vuokraus.
  • Opastettuja lohenkalastusretkiä Simojoelle.

Ranuantie 219 B, 95255 Alaniemi
puh. 0400 691 351, 0400 394 066
www.simojoen-lohiranta.fi
info@simojoen-lohiranta.fi

Kuhan talli

Vanhassa Kuhassa ovat läsnä vanhan pihapiirin tunnelma ja aktiivinen elämä. Tarjoamme tutustumiskäyntejä 1800-luvun pihapiiriimme eläinhetkissämme: meillä voit rapsuttaa hevosia, lampaita ja kaneja. Hevoshetkiä järjestämme maastoon ja kentälle ympäri vuoden. Lisäksi meiltä löytyy kesäisin vuokrattava aitta.
Katso ajankohtaiset tunti- ja leiritiedot sivuiltamme.

Vanha Kuha 1c
puh. 040 742 0619
 
 https://kuhan-talli.webnode.fi

Japanitalo

Tutustu Japanitaloon, kulttuurien kohtauspaikkaan Ranuan Simojärvellä. Talo on rakennettu keskelle Lapin puhdasta luontoa yhteistyössä Ranuan japanilaisen ystävyyskunnan Iwasakimuran kanssa. Japanitalossa voit rauhassa pysähtyä hetkeksi aistimaan japanilaista tunnelmaa. Samalla saat tilaisuuden syventää japanilaisen kulttuurin tuntemustasi.

Tarjolla on vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia, ohjelmapalveluja koululaisille ja muille ryhmille. Japanitalo soveltuu myös kokous- ja juhlapaikaksi. Majoitusta rajoitetusti erikoistilauksesta. Erilainen leirikoulu- ja retkikohde. Talossa on laaja kirjastokokoelma.

Ohjelmapalvelut Japanitaloon tuottaa LappStory.

Ryhmävaraukset ennakkoon, ryhmäkoko max. 25 henkeä, min. 5 henkilöä.

Olangontie 20, Simojärvi
+358- (0)44-579 0483
www.japanitalo.fi
www.lappstory.fi
japanitalo@lappstory.fi


Yrttihoitoa perinteisessä saunassa

Tmi Anu Tahkola

Saunahoitoja ja kuppausta
Nauti rentouttavasta ja puhdistavasta hoitosaunasta. Pääset kokeilemaan yöttömän yön valolla kasvaneista Lapin puhtaista ja hoitavista luonnon yrteistä valmistettuja hoitotuotteita.
 
Hillasauna
Hillasaunan rentouttavat ja uudistavat hillatuotteet vievät ajatuksesi pois arjesta. Hillavillakiven lämmin ja hoitava kosketus ihollasi. Hillanlehti kasvonaamio saa kasvoille pehmeän ja keveän olon. Jalkakylpy hoitaa ja virkistää, tuoden luonnon tuoksun kuivatuista lehdistä. Saunoessa nautit hillaisesta juhlajuomasta. Mukana saunomassa on myös perinteinen koivuvihta, tuoden kesäisiä tuoksuja saunaan.
 
Turvesauna
Turve-hunajasauna on koko kehon hoitoa hoitavalla turpeella ja suomalaisella hunajalla. Hoito rentouttaa, puhdistaa ja virkistää. Hunajalla on positiivinen vaikutus ihon kimmoisuuteen, kosteuteen ja pehmeyteen. Saunoessa nautit marjoista valmistettua mehua. Mukana saunomassa on myös perinteinen koivuvihta, tuoden kesäisiä tuoksuja saunaan.
 
Kuppaus
Kuppaus on vanha perinne hoito. Kuppauksia teen 1-2 päivänä kuukaudessa. Hoitoaika on noin 1,5 tuntia.
Kuppauksella haetaan apua mm. lihasperäisiin kipuihin ja särkyihin, verenkiertovaivoihin, korkeaan verenpaineeseen, päänsärkyyn, ihottuma.
Kuppaus on tehokas kuonanpoistaja. Suositeltavaa jos hemoglobiini arvo on korkea. Nykytietämyksen mukaan kuppaus luetaan ns. ärsytyshoitoihin, joissa kipuärsytyksen myötä elimistöön vapautuu endorfiineja, jotka ovat elimistössä olevia morfiinin kaltaisia aineita.
Hoidolla vaikutetaan akupistevaikutuksen kautta, poistetaan kuona-aineita pintaverenkierrosta ja näin veri uusiutuu
 
Saunahoitoja teen Simojärven rannalla perinteisessä rantasaunassa tai voit tilata saunottajan ympäri vuoden majoituspaikkaasi. Kuppaushoidot teen Ranuan kirkonkylällä erillisissä saunatiloissa.
 
Mukaan tarvitset vain pyyhkeen
Ryhmän koko: Min 2 hlö, max. riippuu saunan koosta
 
Saunahoitojen hinta alk. 55€/hlö
Kuppaus 85€

Varaukset ja lisätiedustelut 
044 300 3384 tai anu@hillasauna.fi

This image has an empty alt attribute; its file name is FB-index.png

Kuha Harmony – Kalastusretki Kuhajärvelle

Kalastusretki alkaa Kuhan vanhasta pihapiiristä, joka sijaitsee Kuhajärveen pistävällä niemellä. Kuhajärvi on vajaat viisi kilometriä pitkä kalarikas järvi. Erityisesti uistelu peilityynellä järvellä valoisana kesäiltana on hieno kokemus.

Retken sisältö: Kalastusretki Kuhajärvelle. Retken pituus noin kolme tuntia tai sopimuksen mukaan. Veneellä liikutaan oppaan soutaessa, toki voit itsekin kokeilla soutamista. Voimme kalastaa uistellen tai heitellen. Saaliiksi järvestä saadaan haukea tai ahventa. Matkan aikana tarkistamme myös, onko katiskaan uinut kaloja. Retkellä otamme mukaan eväät, jotka nautitaan joko veneessä tai rannalla. Reissun jälkeen nautitaan voileipäkahvit rannassa samalla kun käsittelemme saaliin.

Ajankohta: kesä – syyskuu, ma – la

Paikka: Vanha Kuha 1 C, n. 10 km Ranualta Posion suuntaan

Ryhmän koko: 1 – 2 aikuista tai 1 aikuinen ja 2 lasta

Varusteet: Asiakkaille on pelastusliivit, virvelit ja uistimet, sadeviitat sateen sattuessa. Asiakkaan on huolehdittava muuten sopiva vaatetus sään mukaan

Kesto: Kokonaiskesto n. 3 h.

Hinta: Aikuinen 50 €/h, lapsi (3 – 15 v) 20 €/h (lapset vain aikuisen seurassa). Hinnat sisältävät kalastusluvan Kuhajärveen, mutta eivät kalastonhoitomaksua (8 €/vrk).

Yhteyshenkilö: Kuha Tero, puh. 040 865 2308

Osoite: Vanha Kuha 1c